Udgivet i

Sådan finder du passende gardiner til dit soveværelse

Få inspiration til hvordan du finder dine nye gardiner

Sponsoreret indhold

Der er nogle få ting, du skal huske på, når du leder efter gardiner til dit soveværelse. Gardiner er perfekte til at tilføje privatliv på, hvis du bor i et tætbefolket område. Herudover medvirker det også til bedre isolering og stil i dit soveværelse. Derfor er det vigtigt at finde de rigtige gardiner, der passer til dine behov. Læs med i vores artikel herunder, hvordan du finder de passende gardiner til dit soveværelse. 

Gardiner, der matcher din stil

Dit soveværelse skal være en afspejling af din personlige stil. Når du vælger gardiner til soveværelset, skal du sørge for, at de passer til soveværelsets overordnede udseende og følelse. Hvis du har et moderne soveværelse, skal du vælge elegante og enkle designs. Det kan være i neutrale farver, såsom beige, knækket hvid eller lysegrå. Hvis du har et mere traditionelt rum, skal du vælge gardiner med indviklede mønstre eller udsmykninger. Det kan være i friske farver som f.eks. rød, blå eller bordeaux. Du kan bl.a. vælge mellem følgende typer af gardiner: 

 • Rullegardiner
 • Stofgardiner
 • Lameller
 • Persienner  

Det kommer meget an på din smag og det udtryk, du gerne vil bringe frem i dit soveværelse. 

Den rigtige størrelse og længde

En anden vigtig faktor at overveje, når du skal vælge gardiner til dit soveværelse, er størrelsen og længden. Gardinerne skal være lange nok til at nå ned til gulvet og brede nok til at dække hele vinduet. Hvis du har et lille vindue, skal du vælge et enkelt design, der ikke overvælder rummet. Det kan f.eks. være et rullegardin. Det er meget nemmere at få til at passe med vinduets størrelse fremfor et stofgardin. Du kan med fordel også vælge mørklægningsgardiner, som er perfekte til soveværelser, da de blokerer for alt lys. Det er ideelt, hvis du arbejder i nattevagter eller bare har svært ved at sove om sommeren, når det er lyst. 

Gardinets formål

Det er også vigtigt at tænke på formålet med gardinet, før du vælger et design. Er du på udkig efter gardiner, der bare skal pynte? Har du brug for et mørklægningsgardin? Eller leder du bare efter noget, der kan give dit værelse mere stil? Hvis du har brug for et mørklægningsgardin, skal du vælge et tykkere stof, der blokerer for lyset. Det sidste, du ønsker, er lys, der kommer ind gennem gardinerne, når du prøver at sove. Hvis du bare er ude efter et smukt gardin, kan du vælge et tyndere stof i en neutral eller lys farve. 

Gardiner kan virkelig forvandle et rum og få det til at føles hyggeligt og indbydende. Følg vores tips ovenfor om, hvordan du finder de rigtige gardiner til dit soveværelse, så er du sikker på at finde de perfekte til dit hjem.

Udgivet i

Sådan finder du den bedste kontinentalseng

Få hjælp til at finde den bedste kontinentalseng

Dette indhold er sponsoreret

En kontinentalseng findes i mange forskellige designs og udformninger, og derfor kan det være svært at finde den helt rigtige kontinentalseng, der passer bedst til en selv. Nogle af de ting, du skal overveje, når du køber en kontinentalseng, er pladsen i dit soveværelse, ligesom du skal overveje, hvilket design du foretrækker. Der findes kontinentalsenge til både store og små soveværelser. Læs med her og få inspiration til at finde den bedste kontinentalseng, der passer til dig, dine behov og størrelsen på dit soveværelse. 
 

Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng adskiller sig fra andre typer senge ved at bestå af flere lag. Med en kontinentalseng får du typisk en seng, der består af både en boxmadras, springmadras og en topmadras. De fleste almindelige klassiske senge består typisk kun af en ramme med lamelbund, hvorpå madrassen ligger.  

 Kontinentalsenge fås i mange forskellige størrelser, men de fleste findes i størrelsen 180×200 cm. De fås dog også i størrelserne 140×200 cm og 160×200 cm. Kontinentalsenge findes både med faste og justerbare sengebunde. Fordelene ved en kontinentalseng er bl.a., at den giver en god støtte til ryggen, da madrassen ligger fast på sengebunden. Ulempen ved en kontinentalseng er dog, at den typisk er dyrere end almindelige springmadras-senge eller boxmadras-senge.

Fordele ved en kontinentalseng

Kontinentalsenge er ofte dyrere sammenlignet med almindelige senge, men de er pengene værd. De fleste kontinentalsenge har en meget høj kvalitet, og de holder derfor længere end almindelige senge. En kontinentalseng er særlig god til dem, som har svært ved at komme ned i en klassisk sengetype, det kan være at man har problemer med ryggen, skader eller ømme muskler. Sengens opbygning gør, at der er en god dybde i sengen, hvilket er med til at give ekstra godt plads til skuldre og hofter. Herudover giver de 3 lag ekstra god liggekomfort.

Når du skal finde din kontinentalseng

En seng er ikke nødvendigvis en billig investering, især ikke hvis man vægter komfort og god søvn højt. Det er derfor en god id´, at se sig godt for, når man skal ud og have en ny seng. Hvordan man bedste griber indkøb af en ny seng ind, er individuelt. Men inden man går ud og køber den nye seng, kan man med fordel læse om de forskellige typer senge på nettet. Læse brugeranmeldelser om sengene og dem, der sælger dem. Nogle steder har man for eksempel 100 dages gratis prøveperiode, hvilket er oplagt, hvis det er særligt vigtigt, at finde den perfekte seng. Om det er en kontinentalseng eller andre typer.

Udgivet i

Kan man købe en billig seng på nettet?

Det er måske gået din næse forbi, men det er efterhånden muligt at købe stort set alt på nettet – også senge. Spørgsmålet er nærmere hvordan du sikrer dig den bedst seng, når du køber over internettet. Det vil du finde svar på her.

Undgå at købe katten i sækken

Der findes efterhånden ikke det du ikke kan handle online længere og det gælder både de store og små ting. Senge er i den særdeleshed ikke nogen undtagelse og det kan faktisk komme til din fordel at det er noget flere og flere forhandlere benytter sig af, at sælge online frem for igennem en fysisk butik.

Det første du skal sikre dig når du vil købe en seng på nettet er, at du ikke køber katten i sækken. Som forbruger i Danmark er du heldigvis godt kørende i forhold til reklamationsret mv. i henhold til købeloven, når du køber hos en forhandler hvad enten der er tale om en forhandler der er i en fysisk butik eller online, men der er stadig forskel på hvor godt et udfald du vil opleve af dit køb alt efter hvilket sted du får handlet.

Hvis du følger dette website, vil du f.eks. blive ledt videre til en mulighed for at købe senge online. Dette er et godt bud på en forhandler online, som du kan benytte dig af med ro i maven, fordi der netop er tillagt de services fra virksomhedens side som f.eks. at du kan afprøve dine madrasser før det endelige køb.

Den rette madras finder du efter en god prøveperiode

Når der er tale om køb af senge, så er det vigtigt at du ikke lader dig nøjes med en uduelig madras som vil give dig en dårlig ryg og nattesøvn efter få måneder. En god madras skal have den korrekte fasthed i forhold til din personlige kropsvægt og det er derfor ikke bare hvilken som helst madras du kan benytte dig af – i hvert fald ikke hvis du går efter den billigste OG bedste seng på nettet.

Med en service hvor du får madrassen hjem til dig og i ro og en normal hverdag kan afprøve den over flere nætter, vil du sikre dig at du har truffet den rigtige beslutning før dit endelige køb. Er madrassen ikke god for dig, kan du skifte den ud til en anden fasthed. Når du til og med køber over nettet, så sparer du ret sandsynligt penge på dit køb, da det oftest kan lade sig bedre gøre for forhandlere online at sænke priserne, fordi der er færre faste udgifter der skal dækkes.

Udgivet i

Sammenligning af seng: Find den helt rette seng til dine behov

Husk at sammenligne senge, inden du køber

Sponsoreret indhold

Der er mange, der ikke tænker over det. Men faktisk skal en seng til tider udskiftes. Som med alle andre møbler er der nemlig her tale om noget, der bliver udsat for masser af slid, og for at du kan bibeholde en høj grad af komfort og støtte under din søvn, er det måske ved at være tid til en ny model.

I det tilfælde er du måske lige nu på udkig efter en ny seng – og det kan være svært. Der er nemlig mange gode modeller at vælge mellem, og derfor skal du finde den, som stemmer bedst overens med dine behov. Læs om de forskellige sengemodeller herunder eller på et site som, Sleepzonen.dk.

Den altid mest populære seng til en god pris er en boksmadras

En af de mest populære sengemodeller herhjemme er en boksmadras. Længe har det været den, der har været placeret i de danske hjem, og langt hen ad vejen er det også denne seng, der foretrækkes.

Her er der nemlig tale om en simpel seng, der lever op til det som den lover. Det vil sige, at den kan give dig masser af komfort hele natten igennem og det endda til en god pris. En boksmadras er nemlig ofte den billigste model, og derfor er den særligt yndet blandt det yngre publikum.

Når du gerne vil have god kvalitet ind i soveværelset, bør du vælge en kontinentalseng

For det andet bør du tage et kig på en kontinentalseng.

Her er der også tale om et populært valg, og især dem som sætter pris på god kvalitet vælger denne model. Her er der nemlig tale om en seng, som består af lidt flere komponenter som for eksempel fjedre, end det gør sig gældende med en boksmadras, og derfor vil du her opleve en endnu mere behagelig søvn. Madrassen vil nemlig følge dig og din krops bevægelser, og derfor vil du opleve en høj grad af komfort.

Når du føler uro i kroppen eller sidder meget op, er en elevationsseng praktisk

Tag dog også et kig på en af de senge, der lige nu skyder op alle steder – en elevationsseng. Denne seng egner sig til alle. Men især dig der har gener i kroppen eller sidder meget op sengen vil finde en elevationsseng særligt attraktiv.

Mange har uro i kroppen, og for at imødekomme sådanne gener er højden praktisk, og endnu flere endnu elsker at se TV, spise eller læse, mens de sidder i deres seng, og derfor er det også praktisk med en seng, hvis hovedende og fodende kan hejses og sænkes.

Husk at topmadrassen også har en meget stor rolle at spille

Uanset hvad for en seng, du vælger at investere i så husk på, at din topmadras også har meget at skulle have sagt. Det er især noget, der gør sig gældende med den hårdhed eller den blødhed, som du behøver.

Derfor er det ikke blot en god seng i høj kvalitet, du bør lede efter. Det samme gør sig gældende med den god madras.

Udgivet i

Vælg den rigtige seng til dit barn

Børnesenge kan have mange former og farver - se blot denne!

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være svært at finde den helt rigtige seng til dit barn. For det første skal sengen være både behagelig og i god kvalitet, og dernæst er det vigtigt at finde en seng, der passer til barnets behov og ønsker. Der findes mange forskellige typer af senge til børn, og vi vil her guide dig til de mest populære til børneværelset.

Juniorseng

En af de mest populære senge til børn er juniorsengen. Det er et klassisk valg til barnet, der har det bedst ved at sove nær gulvet. Samtidig er der plads til opbevaring under sengen, hvilket frigiver lidt plads i værelset. Der kan også være en
en udtræksseng, der er praktisk at have, når barnet skal have overnattende venner på besøg. En juniorseng er derfor et godt bud på en seng til børnene, da den både er praktisk i forhold til pladsbesparelse og overnattende venner.

Køjeseng

Køjesengen er særligt velegnet til søskende, der deler værelse. Samtidig er køjesengen utrolig populær blandt børn, da mange ikke kun bruger den, når de skal sove. Mange børn elsker nemlig at lege i køjesengen, og hvis børnene ikke er bange for højder er en køjeseng et oplagt bud til børneværelset. Her får du både en praktisk seng, der samtidig vil være kilde til mange gode og sjove stunder med leg. Man skal dog være opmærksom på, om ens børn er store nok til at kunne bruge stigen, da det kræver, at deres motoriske færdigheder er veludviklet. 

Halvhøj seng

Den halvhøje seng har ligesom en juniorseng plads til opbevaring nedenunder. Der er naturligvis mere plads til opbevaring ved køb af den halvhøje seng, men der er også mange andre muligheder ved køb af denne type af seng. Hvis dit barn elsker at lave huler er det nemlig helt oplagt at købe en halvhøj seng.
Ved at hænge et gardin op, og lægge en madras på gulvet under sengen har du skabt en hule, der uden tvivl vil være et hit blandt de fleste børn. Ligesom med køjesengen skal man være opmærksom på, om barnet er gammelt nok til at kunne bruge stigen. Det er selvfølgelig ikke kun et spørgsmål om alder, men også om de motoriske færdigheder, hvilket varierer meget hos børn. Hvis barnet ikke er tryg ved at sove i sengen, så kan man lade barnet sove på madrassen under sengen i deres lille hule. 

Udgivet i

Søvns altafgørende betydning for børn

Får dit barn tilpas med søvn?

Dette indhold er sponsoreret. 

Børn har meget forskellige søvnbehov, men ens for alle børn er, at de har brug for mange timers søvn. Søvn er altafgørende for et godt og sundt liv, og en god middagslur er især vigtig for børn i alderen 1-3 år i daginstitutionerne. Middagsluren er vigtig for barnets samlede søvnbehov og har en stor betydning for barnet i en travl og støjende hverdag i vuggestuen. Middagsluren er en daglig rutine i alle vuggestuer, og netop senge og sovemadrasser til institutioner skal både være praktiske og gode at sove i. Sovemadrasser skal være robuste, men også være nemme at finde frem og lægge væk, og netop her er stabelbare senge en god løsning. 

Søvn giver hjernen ro

Søvnen har en stor betydning for hjernens opbygning og genopbygning. Barnet får mange sanseindtryk og oplevelser i de vågne timer i institutionen, og en middagslur på en god sovemadras er derfor meget vigtig, da børnenes hjerner har brug for ro og hvile. En god middagslur kan også være en forudsætning for en god nattesøvn, da barnet kan have sværere ved at falde i søvn om aftenen, hvis barnet er overtræt. Et barn på 1-3 år har behov for 12-14 timers søvn i døgnet – heraf de 2-3 timer i daginstitutionen. Gode sovemadrasser er derfor altafgørende i en institution, da de skal skabe ramme for en god og lang lur. De skal derudover også være praktiske og robuste, så de kan beholdes i mange år og dermed kan  institutionen slippe for at købe nye sovemadrasser alt for ofte. 

Dårlig søvn giver dårlig læring

Når børn er trætte, fungerer de dårligt socialt og bliver dårligere til at lære. Søvn konsoliderer nemlig et nyt stof, der bliver flyttet fra arbejdshukommelsen og over i langtidshukommelsen. Det er her, at alle oplevelserne bliver lagret og søvn er derfor ekstremt vigtig i forbindelse med børns læring. Børns nattesøvn men også middagsluren i institutionen, er derfor meget vigtig for børnenes vækst og læring. En dårlig søvn kan også gå ud over fællesskabet i vuggestuen og være med til at give den fælles læring svære betingelser. Sover barnet dårligt i længere perioder, kan det også have andre konsekvenser, såsom at barnets immunforsvar kan blive svækket, og barnet vil derfor have lettere ved at blive syg. 

Udgivet i

Hvordan vælger jeg den rette sengetype?

Det er vigtigt at vælge den rette seng

Sponsoreret indhold

En seng skal harmonere med dine behov og præferencer. Det kan lyde simpelt, men viser sig hurtigt at være mere kompliceret, end man regner med. De mange sengetyper og -modeller adskiller sig på baggrund af en lang række faktorer, hvorfor der er mange parametre at tage højde for.

Når du skal købe ny seng, skal du først og fremmest vurdere hvilken sengetype, du foretrækker. Dette kræver, at du er bekendt med de fordele og ulemper, der er forbundet med hver enkelt sengetype. Det kan du dog heldigvis blive klogere på herunder.

Boxmadras

Boxmadrassen er den mest simple sengetype på markedet. Det er en seng, hvor benene påmonteres direkte i bunden af sengen. Derfor er der ikke langt fra levering til færdig seng.

Fordele:

 • Simpel og robust seng til en lav pris

Ulemper:

 • Det er en stationær seng, som ikke kan indstilles til den enkelte brugers behov

Kontinentalseng

Her får du en højere seng med flere madraslag. Denne sengetype giver en øget komfort som følge af de ekstra madraslag. Desuden har du flere muligheder for at tilpasse den til dine personlige behov. Leder du efter en sådan sengetype, bør du vælge ud fra en kontinentalseng test.

Fordele:

 • Du opnår et godt sammenspil mellem god liggekomfort og høj kvalitet. Det skyldes primært de ekstra madraslag, som du ikke får i en boxmadras

Ulemper:

 • Det er en seng med begrænset mulighed for justering

Elevationsseng

Dette er den rette sengetype for dig, der har et særligt behov eller blot har et ønske om en justerbar seng. Sengen kan du nemlig justere i både hoved- og fodende.

Ønsker du at læse eller se fjernsyn i sengen, er en elevationsseng ideel. Den giver dig nemlig den ekstra støtte, som du skal bruge i disse henseender. Det er muligt at indstille sengen i et hav af positioner, hvorfor du altid kan finde en position, der øger komfortniveauet, uanset om du skal læse, sove eller se fjernsyn

Fordele:

 • En seng, der byder på en lang række muligheder for justering, der kan tilgodese specifikke behov

Ulemper:

 • Kvaliteten kan sommetider halte, da antallet af madraslag som regel er færre

Sengeramme

Sengerammen er af mange betragtet som værende den klassiske seng, hvor madrassen er indlagt i en sengeramme. Det giver ikke blot soveværelset og sengen et visuelt løft, men bidrager også til stabiliteten af sengen.

Fordele:

 • Sengerammen er af mange betragtet som værende den klassiske seng, hvor madrassen er indlagt i en sengeramme. Det giver ikke blot soveværelset og sengen et visuelt løft, men bidrager også til stabiliteten af sengen.

Ulemper:

 • Begrænsede muligheder for justering og stor variation i komfortniveauet

Det er vigtigt at understrege, at der ikke findes én sengetype, der er det bedste valg. Det rette valg afhænger ene og alene af dine præferencer og behov.

Udgivet i

Hvorfor er køb af en seng på afbetaling fordelagtigt?

Køb seng på afbetaling og sov godt

Sponsoreret indhold

Sengen er som regel et af de dyreste møbler i hjemmet. Derfor kræver det et vist budget at investere i en ny seng – særligt i tilfælde af, at man vil undgå at gå på kompromis med sit sengevalg. Sengepriserne er dog på et niveau, hvor ikke alle har råd til at realisere deres drømme og ønsker.

Heldigvis findes der øvrige finansieringsmuligheder, foruden kontant betaling af sengens fulde pris. Hos langt de fleste sengeforhandlere tilbydes der en form for afbetalingsordning, hvorfor du kan undgå at betale dens fulde pris på én gang. I stedet opdeles betalingen i mindre bidder, som betales én gang om måneden.

Undgå at gå på kompromis med dit sengevalg

En af de klare fordele ved at købe din fremtidige seng på afbetaling er, at du undgår at gå på kompromis dine krav. Havde du været forpligtet til at betale sengens fulde pris ved købstidspunktet, er det ikke sikkert, at du har haft likviderne til at betale. Det behøver du dog ikke at tænke på, da afbetaling er en udbredt løsning.

De fleste sengeforhandler er velvidende om, at de færreste kunder har mulighed for at betale senge kontant. Derfor er de afhængige af finansieringsløsninger, herunder afbetalingsordninger. Af denne årsag er det i dag få sengeforhandlere (både online og fysiske forretninger), der ikke tilbyder dette.

I denne sammenhæng er det desuden vigtigt at pointere, at du sandsynligvis synes, at der er andre ting, der er sjovere at bruge penge på, end en ny seng, men det er vigtigt ikke at lade dette begrænse dig. Sengen har direkte indflydelse på din søvnkvalitet og dermed dit energiniveau, hvilket understreger vigtigheden af, ikke at gå på kompromis med dit sengevalg.

Der er forskel på folks sengepræferencer

Der findes ikke én seng, der kan kåres som værende den bedste. Der er stor forskel på folks præferencer, og derfor er der også forskel på, hvilken seng, der er den bedste for hver af de mange sengekøbere. Hvis du står over for at skulle investere i en ny seng, er det derfor vitalt, at den vælges med afsæt i egne præferencer og kriterier.

Der findes utallige tests af diverse sengetyper, hvorfor det kan virke nærliggende at vælge med afsæt i én af disse. Blot fordi en seng kåres som testvinder eller topmodel, er det ikke ensbetydende med, at denne seng harmonerer med dine kriterier, hvorfor det ikke er en faktor, der bør vælges ud fra.

Uanset hvad dine præferencer lyder på, bør det understreges, at kvalitet koster penge – det gør sig gældende, hvad enten du køber en kontinental- eller elevationsseng. Slutteligt bør det nævnes, at det sjældent er en god investering at købe en boksmadras, da komforten af denne sengetype er begrænset.

Udgivet i

Hvorfor sover jeg dårligt?

Sover du dårligt?

Mange af os sover dårligt engang imellem og kan være trætte og uoplagte næste dag, det sker for de fleste. Men hvad gør man, hvis man i en længere periode har søvnproblemer? Der er så mange søvnråd at hente på nettet og i blade, og det kan være svært at vide, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Der eksisterer også misforståelser omkring søvn. Mange af os tror, at det er normalt at lægge sig til at sove, falde i søvn hurtigt og sove hele natten for så at vågne helt frisk op næste dag. Men sådan er det bare ikke.

– Vi er forskellige, når det gælder søvn. Der er store individuelle forskelle. Nogle falder hurtigt i søvn, andre er længere tid om det. Nogle har brug for mange timers søvn, mens andre ikke behøver at sove så længe. Det er en misforståelse at tro, at vi skal kunne sove en hel nat uden at vågne, for vores hjerner er designet til at vågne et antal gange om natten. Den hyppigste årsag til, at søvn bliver et problem, er, at der er et misforhold mellem det, man tror, man skal, og det, man gør. En anden væsentlig årsag til søvnproblemer er, når man vågner om natten og begynder at spekulere, hvorved tankerne får sit eget liv, såkaldt ruminering, siger Professor dr. med. Poul Jennum. 

Søvnråd du kan prøve

 • Sørg for at gå i seng og stå op på nogenlunde samme tidspunkter hver dag 
 • Undgå at sove i løbet af dagen, selvom du er træt. Din træthed går som regel over efter et stykke tid
 • Gå kun i seng, når du er træt
 • Lær en afspændingsteknik for at mindske spændinger, der hindrer din søvn. Brug teknikken, hvis du har svært ved at falde i søvn, eller hvis du vågner om natten
 • Undgå at gruble over problemer og morgendagens aktiviteter, når du ligger i sengen. Skriv dem ned flere timer før sengetid, og beslut dig for at tage stilling til dem i dagtimerne
 • Vær opmærksom på, hvad du tænker om din egen søvn, for det kan være med til at holde dig vågen. Undgå at tænke meget over, at du ikke har sovet godt. Sig til dig selv, at du kan klare dagen fint, til trods for at du har sovet dårligt. Anerkend at du i perioder ikke sover godt

Kilde: Professor Dr. med. Poul Jennum, Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital

Årsager til dårlig søvn

Ud over at vi kan vågne flere gange om natten, er det også helt normalt, at vores søvnkvalitet varierer. Vi kan i perioder have dårlig søvn, og for 10-15 procent af danskerne er hyppig søvnløshed et problem. 

Det antages, at 5-8 procent lider af kronisk søvnløshed. Der er tale om kronisk søvnløshed (kronisk insomni), hvis man sover dårligt i længere tid end fire uger, og det påvirker ens dagligdag, ved at man ikke føler sig udhvilet, er ukoncentreret og i det hele taget har sværere ved at fungere optimalt. 

Bekymringer og stress er blandt de hyppigste forklaringer på, at man ikke kan sove. Ubehagelige eller traumatiske oplevelser påvirker også vores søvn negativt. 

Man kan også have en livsstil, der er dårlig for søvnen. Det kan for eksempel handle om, at man får forstyrret sin søvn af kaffe eller alkohol for tæt på sengetid.

Kronisk søvnløshed kan også skyldes andre sygdomme og psykiske lidelser. Desto længere tid søvnbesværet har varet, desto større er sandsynligheden for, at årsagen er sygdom eller en psykisk lidelse, som for eksempel angst og depression. Søvnforstyrrelser ses også ved alkoholmisbrug.

Sover man dårligere, når man bliver ældre?

Vores søvn ændrer sig gennem livet. Jo ældre vi bliver, desto færre timer sover vi om natten, og jo ringere søvnkvalitet har vi. Man ved ikke præcist, hvorfor det er sådan – om det er fordi vores søvnbehov falder, eller om det er fordi vores evne til at sove bliver forringet med alderen. 

– Det er formodentlig en kombination. Vi ved, at de mekanismer i hjernen, der gør os i stand til at sove mange timer i træk, bliver svækkede med alderen. Derfor vågner ældre mennesker typisk mange gange om natten. Der er ikke den store forskel på mænd og kvinder, når det gælder aldersrelateret dårlig søvn. Hos nogle kvinder kan det dog være forbundet med hormonelle forandringer i forbindelse med overgangsalderen, men det gælder kun i få tilfælde.

Få en bedre nattesøvn med den rigtige seng. En god seng, der passer til dine behov, kan gøre underværker. Find derfor en seng der passer til dine behov. Om det er en elevationsseng, kontinentalseng eller en helt tredje slags, kan du kun selv mærke, men du kan finde et stort udvalg af senge her:

Udgivet i

Derfor skal du have en hjørnesofa til hjemmet

Vi er mange, som kender den famøse hjørnesofa som en rigtig familiesofa, hvor der både er plads til børn og voksne. En hjørnesofa har den perfekte egenskab at lade dig og din familie nyde de hyggelige og afslappede stunder sammen. Dette gælder uanset, om I alle skal nyde en god film i selskab med hinanden eller måske hellere vil sidde i hver sin side af sofaen med en god bog eller en serie på computeren. I denne artikel kan du lære meget mere om, hvorfor vi her på siden mener, at en hjørnesofa vil være intet mindre end den perfekte tilføjelse til ethvert hjem. Læs med herunder, og find ud af hvorfor! 

En hjørnesofa vil passe til ethvert hjem

Uanset om du selv bor i en lille lejlighed eller i en større villa sammen med din familie, vil en hjørnesofa være det perfekte supplement til både indretningen men i særdeleshed den hyggelige atmosfære, der gerne skal være i en stue. En hjørnesofa er enorm praktisk i sit design, idet den automatisk eliminerer det irriterende og overskydende hjørne i din lejlighed eller i dit hus. I stedet for at investere i to separate sofaer til at komme det ekstra hjørne til livs, behøver du kun at investere i en hyggelig hjørnesofa med plads til alle. 

Der findes mange forskellige slags hjørnesofaer på markedet i dag, og du kan nemt finde frem til lige præcis den, som du leder efter. Når man tænker hjørnesofaer, får man ofte associationer til en stor og klodset sofa, der ikke helt er plads til i stuen. Dette er dog langt fra tilfældet, idet der i dag bliver solgt et væld af forskellige størrelser og modeller, til ethvert hjem. Hvis du i øjeblikket er på udkig efter den perfekte sofa, så kan vi anbefale dig at se billige hjørnesofaer her. En sofa behøves nemlig ikke altid at koste en formue! 

Hjørnesofaen – en rigtig hyggespreder

Vi er mange, der kender hjørnesofaen som den ultimative hyggespreder i et hjem. Typisk vil der ved en sådan sofa nemlig både være en klassisk oprejst sofaryg og en mere afslappet ”flyde-del”, hvor der er rig mulighed for at slænge sig. På denne måde bliver hjørnesofaen det perfekte element i enhver bolig, idet den indbyder til mange former for afslappelse. Skal du og familien for eksempel se en god film? Så kan I nemt benytte Jer af den afslappede del af sofaen, der gør det hyggeligt at slænge sig og se en film. Skal du derimod læse en god bog eller måske arbejde hjemmefra? Så vil denne type sofa også være udstyret med den klassiske og komfortable del, der gør det nemt at sidde oprejst med et behageligt armlæn. 

Vi kan godt garantere for, at alle fremtidige gæster i din bolig med ét vil søge over mod den ultimative hyggespreder, som er din dejlige hjørnesofa. Her er der plads til alle, også hvis der skulle blive brug for en ekstra soveplads. Med den komfortable ”flyde-del”, vil der nemlig være god mulighed for, at din gæst kan overnatte uden problemer. Alt i alt er der er altså en masse fordele ved at vælge en hjørnesofa til dit hjem.