Udgivet i

Derfor skal du sammenligne senge

Du bruger en tredje del af dit liv på at sove. Derfor skal du ikke se dig tilfreds, med den første seng du ser. En seng er utrolig vigtig for hvordan din hverdag går, om du får sovet godt, står op og er glad og klar på en ny dag. Eller om du står op, har sovet dårligt, ondt i ryggen, og vrisser af alt og alle der kommer i nærheden af dig. Du starter din dag i en seng, og du slutter din dag i en seng. Det er derfor en stor del af dig, og en seng er den materielle ting, der er tættest på dig. Så det kan ikke siges nok gange hvor vigtig en seng er for dig. Det er derfor vigtigt at du finder en seng og en senge type som passer dig. Skal det være en blød eller lidt hårdere madras? Skal det være en kontinentalseng, elevationsseng eller noget tredje? Sæt dig godt ind i de forskellige typer af senge og find det bedste match til dig selv.

Samtidig med at din seng er vigtig for dig, så prøver flere firmaer at sælge dig senge til overpris med dette budskab. Det kan derfor være svært at navigere rundt i hvad der er en god seng og hvad der er en dyr seng, til prisen. Det er derfor en god idé at sammenligne senge, da to senge af samme kvalitet, sagtens kan have to helt forskellige priser. Så lad dig ikke narre, og sammenlign senge. For en rigtig god kvalitets seng kan sagtens være billig.

Læs mere om de forskellige typer af senge, og sammenlign senge her:

Udgivet i

Gør soveværelset mere personligt

Følger man det gængse råd, der lyder, at et voksent menneske skal sove i 7-8 timer i døgnet, er soveværelset et rum, som man bruger en tredjedel af døgnets timer i. Selvom langt de fleste timer bruges i sovende tilstand, er det vigtigt for din søvn, og dermed også din velvære i de vågne timer, at rummet er indrettet så det føles trygt og personligt. Hvordan du sørger for at få personlighed i rummet kan du her i artiklen hente inspiration og ideer til.

Soveværelset skal åbne op for muligheder

På mange måder danner soveværelset ramme om din dag. Det er både i soveværelset at dagen starter ud og senere tager sin ende. For at sikre dig at dine dage skal begynde og ende godt, er det vigtigt at sørge for, at soveværelset giver plads til rolige aktiviteter som at læse en god bog, strikke eller se fjernsyn. Derfor er behageligt belysning i rummet afgørende, så tiden før og efter søvnen bliver en behagelig overgang mellem dag og nat. Soveværelset er hyppigst også rummet, der giver størst mulighed for at være alene og intim med din partner. Derfor er det vigtigt at i gør rummet til jeres. En mulighed for at tilføje spænding og personlighed i det intime rum, kan være at undersøge mulighederne for erotisk legetøj sammen. Det giver nemlig mulighed for at være ekstra intime sammen, og hos mange er det samtidig med til at styrke forholdet.

Vælg sengen med omhu

En seng er langt fra bare en seng. Mange har tendens til at undervurdere vigtigheden af, at sengen passer til den individuelle krop. Som nævnt løber nattetimerne for de fleste op i en tredjedel af døgnets timer. Derfor er sengens komfort meget vigtig for din krop. Den mindste forskel i sengens hårdhed kan hurtigt få konsekvenser for din krop. Derfor er det vigtigt at mærke grundigt efter, når der skal købes en ny seng. Det kan ofte være svært at afgøre hvorvidt sengen i virkeligheden passer til din krop, før du har sovet i den i en uge eller længere tid.

Gør plads til hinanden i indretningen

Deler du dit soveværelse med din partner, er det en god ide at se indretningen af soveværelset som et fælles projekt. Det er rummet hvor i begge skal slappe af og lade op, og i kommer til at tilbringe mange timer sammen her. Derfor er det vigtigt at lytte til hinandens ideer. Ofte skal der laves kompromisser fra begge parter, før soveværelset for alvor bliver lige trygt og personligt for begge parter. En måde at få både personlighed og hyggelig stemning ind i soveværelset kan være at blive enige om en farve som en væg skal males i. Når i leder efter en god farve, er det imidlertid en god ide at udelukke farver som er alt for skarpe. Skarpe farver vil nemlig komme til at skabe uro i rummet.